1. Interaktív séta József Attiláról okostelefonon

Bevezető

A József Attila Ferencvárosban című, a költő gyermekkorának ferencvárosi helyszíneit bejáró interaktív, hangos, vezetett séta Ferencváros Önkormányzatának megbízásából valósult meg 2015 júniusában. Az anyagot az MTA SZTAKI, a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai készítették. A séta alatt József Jolán 1940-ben megjelent József Attila élete című életrajzi regényéből választott részletek, József Attila versei, a helyszínek történetéhez kapcsolódó háttér-információk és archív multimédia elemek segítenek a költő gyermekkorának megidézésében.

A séta a GUIDE@HAND Budapest okostelefonos alkalmazás „Séták” menüjében érhető el. Segítség a József Attila sétát tartalmazó GUIDE@HAND Budapest alkalmazás letöltéséhez:

ScreenHunter_125 Jul. 04 22.36

Ízelítő a sétából:

ScreenHunter_126 Jul. 04 22.37

2. Interaktív játékok okostelefonon József Attila rajongóknak

Bevezető

A Múzeumok Éjszakája 2016 alkalmából a GUIDE@HAND Budapest alkalmazás 3 interaktív játékkal bővül. Kirakós, puzzle és kétlépcsős keresztrejtvény áll rendelkezésre a játszani kívánó József Attila-rajongóknak.

A játékok a GUIDE@HAND Budapest okostelefonos alkalmazás „Helyek” menüjében érhető el. Segítség a GUIDE@HAND Budapest alkalmazás letöltéséhez:

ScreenHunter_127 Jul. 04 22.39

Ízelítő a játékokból:

ScreenHunter_128 Jul. 04 22.40

3. „Ünnepi szonettkoszorú” okostelefonon

Bevezető

Az „Ünnepi szonettkoszorú” okostelefonos verziójához a tartalmat mai költők, a Kaláka együttes zenéi és 10-16 éves tanulói versillusztrációi biztosítják.

A verseket József Attila Hazám szonettsorozatának 7. verse alapján írták (az elhangzás sorrendjében) Dobai Péter, Zsille Gábor, Oláh János, Lackfi János, Tóth Krisztina, Lanczkor Gábor, Térey János, Zalán Tibor, Tőzsér Árpád, Mezey Katalin, Szálinger Balázs, Erdős Virág, Lázár Balázs, Rózsássy Barbara.

A zenészek igyekeztek a költői forma zenei megfogalmazását megtalálni, ezért született a mesterszonettre egyszerű, két hangból álló „dallam”, amelyből minden egyes dal kiindulhat, és oda visszatalálhat, természetesen más hangnemben, más ritmusban, ahogy azt az adott vers kívánja.

A versillusztrációkat a ferencvárosi József Attila Általános Iskola művészeti képzésben részt vevő tanulói keltették életre sajátos látásmódjuk segítségével.

Az Ünnepi Szonettkoszorú okostelefonos verziója a GUIDE@HAND Budapest alkalmazás „Séták” menüjében érhető el. Segítség a József Attila sétát tartalmazó GUIDE@HAND Budapest letöltéséhez:

ScreenHunter_129 Jul. 04 22.41

Ízelítő a virtuális szonettkoszorúból:

ScreenHunter_130 Jul. 04 22.42

 

… egy újabb WordPress honlap…